Navstevnici - Libor a matka

Dojímavé stretnutie rozhádanej matky a syna: Roky sa spolu nebavili, spojila ich až šou!

Liborovi sa nečakane otvorili rany z minulosti.

Libor Martiník, prezývaný aj Kohút, bol od štartu šou Návštevníci jedným z najpracovitejším súťažiacim. Nemal problém tvrdo pracovať a bez reptania plnil všetky úlohy od Kastelána. Nikto však po celý ten čas netušil, aká vnútorná sila ho poháňa. Krátko pred veľkým finále prezradil, že okrem získania finančnej výhry ho lákalo aj dokázať svojej rodine, že za to naozaj stojí. S rodičmi je totiž už roky rozhádaný. Dôvodom je jeho vzdelanie, práca a spôsob života.  „V mojej rodine sú všetci takí inteligentní a študovaní. Ja som viac v tej robotníckej triede. Ja som chcel, aby boli na mňa rodičia hrdí, ale mne nešla tá škola. Mám banícku školu a bratia majú vysoké školy, doktoráty a samozrejme, že ma to trápi,“ posťažoval sa nešťastný Kysučan.

Bolo preto veľkým prekvapením, keď ho na panstvo prišla navštíviť práve matka, s ktorou sa niekoľko rokov nebavil. Ich stretnutie bolo naozaj dojímavé a miestami až srdcervúce. „Mami, chcel som ti povedať, lebo možno už nebude taká príležitosť, že vás mám s otcom veľmi rád. Mrzí ma, ak som vás niekedy sklamal alebo nesplnil vaše očakávania. Preto som sa sem prihlásil, aby ste pochopili, že som už iný človek, nie ako som bol predtým. Že mi netreba stále pripomínať tú mladosť. Že žijem úplne iným životom a snažím sa,“ vysvetlil matke. V nej emócie taktiež vreli, čo aj dala patrične najavo. „Liborko, mám ťa veľmi rada. Možno si to odo mňa ešte nepočul, lebo to neviem veľmi prejavovať. Vážim si ťa, som na teba hrdá. Veľa si dokázal. Presvedčil si ma,“ povedala Liborova mama.

Bude dojímavé stretnutie s matkou a následné uzmierenie pre Libora hnacím motorom, aby Ňufiho v Turnaji porazil a dostal sa tak do finále? To sa dozviete už dnes večer v predposlednej časti Návštevníkov!

 

 

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora